227. Zal je net zien
3 oktober 2025 - Geldrop, Nederland
Afgelopen woensdag had ik opeens een spontaan idee: omdat Marcel niet alle dagen met me mee kan, dacht ik ineens: misschien zou hij me dan komende dinsdagochtend op het fietsje willen 'begeleiden' naar het station in Eindhoven! Voordat ik het what’s appje met deze vraag naar hem stuurde keek ik nog even in de NS app hoe laat we dan vanuit Geldrop zouden moeten vertrekken. En wat zag mijn oog:
Inderdaad: werkzaamheden aan het spoor van en naar Den Bosch! En zoals je op het plaatje kunt zien: de NS zet bussen in. Ja, dat gaat het natuurlijk niet worden met mijn fiets en volle tassen! 😖
Een alternatieve route die ook in de NS app werd getoond was helemaal via Rotterdam, Gouda en dan naar Utrecht. Maar dat zou me flink meer tijd kosten en meerdere overstappen, dus zoals je zult begrijpen werd ik daar niet gelijk heel erg enthousiast van.
En toen zei Caroline vervolgens: “Maar je kunt dat stuk van Boxtel naar Den Bosch toch ook gewoon fietsen”.
Ok, ok, ik geef toe, ik wuifde haar idee in eerste instantie weg, maar bij nader inzien was het helemaal zo gek nog niet:
Want ja, 13 kilometer extra op meer dan 600 km in zijn totaliteit maakt dan ook niet meer uit, toch? 😂
En daarna dacht ik (ja klopt, dat hoofd van mij staat nooit stil! 😅): ik kan natuurlijk ook gewoon helemaal op de fiets van Geldrop naar Den Bosch. Even snel ge’Google maps’ed en het zou een kleine 50 kilometer zijn. Tsja, 50 kilometer extra op meer dan 600 km …….
Maar goed, in de tussentijd was ik ook al heen en weer aan het appen met Marcel en op een gegeven moment bood hij aan om mij dan met de auto naar Den Bosch te brengen (en nee, even voor de duidelijkheid: ik heb het hem niet gevraagd, ik heb geen hints gegeven of er op welke manier dan ook op aangestuurd! Hij kwam hier compleet zelf mee! 😊)
Hier moest ik natuurlijk wel even over nadenken, want ik voelde me wel een beetje bezwaard. Uiteraard vond ik het superlief dat hij dit wil doen, maar het kost hem ook echt wel tijd. Mijn eerste reactie was dan ook: “Dus als je het toch niet wilt: even goede vrienden! …… En dan mag je vrijdagavond nog steeds mee uit eten!”. (dit etentje stond al gepland, we gaan samen met de dames, en heeft helemaal niks te maken met het Pieterpad 😉)
Waarop ik snel een appje terug kreeg met de tekst: “Ik breng je gewoon effe weg! 👌🏻”
Ja, toen was ik gelijk om natuurlijk! 🤣
Dus conclusie: mijn initiële idee om samen op de fiets dit nieuwe avontuur te beginnen is in de prullenbak beland. Maar gelukkig doen we de aftrap toch nog steeds samen, al is het dan in de auto met mijn fiets achter op de fietsendrager! 😁
En Marcel: tot vanavond in het restaurant! 😉
Cindy:3 oktober 2025Fijn die echte vrienden!
Peter:3 oktober 2025Zekers! En nu hoeft hij alleen maar naar Den Bosch, in plaats van naar de Franse Alpen ten tijde van mijn fietsongeluk. 😅
Leonie Brok-Elfering:3 oktober 2025Succes Peter!
Peter:3 oktober 2025Dank je wel!! Als ik uiteindelijk in Pieterburen ben geraakt is de rest (600 km....) een peulenschilletje 😂
Marcel:3 oktober 2025Hahaha....Beginnen we wel mooi samen inderdaad, maar sluiten het helaas niet samen af :-) (zeg nooit nooit, maar ik denk toch echt van niet)
Peter:3 oktober 2025Kom je me dan niet met je fiets ophalen bii station Eindhoven (of Geldrop)?? 😁😁
Marcel:3 oktober 2025Als jij dat wenst, kan dat vast wel geregeld worden 😁😁
Peter:3 oktober 2025Ha, ha, ligt aan jouw prestatie op donderdag en vrijdag! 🤪🤪🤪
Jan-Willem:3 oktober 2025Die toetjes moeten dan vanavond op jouw rekening denk ik...
Peter:3 oktober 2025Doen we! (en ook de rest van de rekening trouwens 😊)