222. Chic, chique en sjiek

12 september 2025 - Heeze, Nederland

Over het algemeen wandel ik samen met Caroline, maar afgelopen dinsdag hebben we de fiets gepakt.

Ja, leuk om te weten, maar wat is daar nu zo speciaal aan?

Nou, een restaurant hier in het dorp had vorig jaar ‘zijn keuken opgepakt’ en was zijn kookkunsten op een andere locatie gaan vertonen.

Ja, leuk voor dat restaurant, maar wat heeft dat met jullie fietstocht te maken?

Nou, aangezien het zo’n groot succes was hadden ze besloten om hetzelfde ook dit jaar te gaan doen.

Ok, ok, ga verder….

Eind juni kregen we hierover een e-mail: de tweede editie van ‘Chateau SMAEK’ kwam er aan! En deze keer zou de keuken naar Landgoed Kasteel Heeze verhuizen!

Ahaaaa, en nu ga je natuurlijk vertellen dat jullie dinsdag naar Heeze zijn gefietst?

Inderdaad! 😉
222. Chateau SMAEK

Bij aankomst kregen we eerst een rondleiding door het kasteel. Zoals ze zelf in de mail hadden geschreven: “Een plek vol historie, met hoge plafonds, krakende vloeren en verhalen in elke steen. Even rondneuzen, sfeer proeven en ondertussen worden je smaakpapillen al geprikkeld met enkele amuses”.

En dat klopte helemaal!
222. Landgoed Kasteel Heeze buitenkant     222. Landgoed Kasteel Heeze binnenplein

En toen, en toen?

Daarna werden we naar onze mooi gedekte tafel in het Koetshuis begeleid:
222. Tafel

Prachtig, maar wat kregen jullie te eten?

Een heerlijk 5-gangendiner, waaronder:

222. Voorgerecht   222. Nagerecht

Terwijl we genoten van live muziek van een violist:
222. Violist
(daar op de achtergrond, negeer even die vrolijkerd van voren! 😁)

Dit was écht wel even wat anders dan ons ‘culinair genieten’ tijdens onze zomervakantie! 😅 En ik vermoed dat we dit niveau tijdens het fietsen van het Pieterpad ook niet echt zullen gaan halen. 🤪

En waren jullie uiteindelijk laat thuis?

Nou, de zon was ondertussen al heeeeeeel lang onder, en het was maar goed dat we op de fiets waren, want bij elke gang kregen we een bijpassende wijn geserveerd. Dus ….. 😂
222. Landgoed Kasteel Heeze by night

Het was een geweldige avond in een chique/sjieke omgeving! 😊

1. Marcel:
    12 september 2025
    Mooie foto's en het eten ziet er heerlijk uit :-D
  2. Peter:
    Ja, een Mcflurry was niet meer nodig! 😂😂
  3. Piet Sleegers:
    Whahahaa, geweldig!
    Bij SMAEK kun je inderdaad geweldig dineren! Zo geweldig dat wij 's nachts zo ongeveer met de bezem naar buiten geveegd worden. De heerlijke bij de gerechten passende wijnen, een kopje koffie na en tot slot nog een paar goede portjes om het af te sluiten!
    Ik krijg alweer zo'n zin!!!!
  4. Peter:
    12 september 2025
    En dan wel op je (elektrische) fiets naar huis hè! 😉😉
  5. Cindy:
    14 september 2025