259. Cirkeltje rond
12 april 2026 - Geldrop, Nederland
Twee weken geleden had ik bedacht om elk weekend in april 1 kwart te fietsen. Maar zoals vaker bij mijn fietsavonturen heb ik het toch veel sneller gerealiseerd! 🙈 (lekker enthousiast die Peter! 😂)
Met al drie tochten achter de rug had ik vanochtend echt zin om ook de laatste aan te pakken.
De fietslampjes moesten nog wel even aan, want ik was wederom vroeg vertrokken. Heerlijk: zo goed als geen verkeer, geen lawaai, de zon die opkomt en de vogels die aan het fluiten zijn.
Ik had natuurlijk geen keus meer welk kwart ik zou gaan fietsen, maar wel of ik eerst naar het zuiden zou gaan of eerst naar het oosten. De wind kwam uit het zuid/zuidwesten, dus eerst maar even zuidwaarts 33 km tegen de wind in.
Voor de laatste keer in Bocholt aangekomen ging ik vervolgens richting het Peelmuseum in America. Mijn ‘belevenissen’ onderweg:
In de finale (euh, eigenlijk vanaf kilometer 33) heb ik flink gas gegeven, met een mooi hoog gemiddelde tot gevolg en de voltooiing van de 4e taartpunt:
En als je de 4 fietstochten nu op elkaar legt dan krijg je het volgende:
Totaal heb ik 480 kilometer weggetrapt voor een ‘cirkeltje’ van 50 kilometer. 💪 Toch wel een beetje trots op mezelf…
Ik vond het echt een leuke challenge:
- Eerst jezelf verbazen hoe groot de cirkel eigenlijk is als je 50 km hemelsbreed uitzet
- Daarna de beslissing nemen om het in 4 keer te doen in plaats van 1 volle ronde
- Vervolgens achter de computer uitzoeken hoe ik moest fietsen met zoveel mogelijk rechte routes en de cirkel proberen te volgen
- Dan nog de verkenningstochten, met als resultaat nog een paar aanpassingen aan de rechte stukken
- En uiteindelijk: aan de bak!
En nu?
Nou, daar ga ik maar eens over nadenken … onder het genot van een stukje taart! 😅
Jan-Willem:12 april 2026Blij dat deze "50 challenge" ook weer mooie verhalen heeft opgeleverd! En fantastisch om te zien dat ieder kwart maar iets meer dan 1% van de 120km af was. Hopelijk was deze laatste taartpunt ook lekker
Peter:12 april 2026Deze laatste punt smaakte het beste!! 😁 Al zal ik het denk ik de komende dagen wel gaan voelen. 😂😂
Els:12 april 2026Heb je weer knap gedaan ! Ziet er ook leuk uit op Google maps hoe de routes in kwartjes opgedeeld zijn.
Peter:12 april 2026Ja, het is een mooie kleurenpallet geworden 😁
Marcel:12 april 2026Super knap en wat gaaf om de stukken zo bij elkaar te zien. Past goed. Ben trots op jezelf, heb je toch maar mooi "effe gedaan" 😂😂
Peter:12 april 2026Ha, ha, ik ben zeker trots ... en moe ... en voldaan ... en spierpijn krijgend... 😅😅
Cindy:13 april 2026Jeuhh, weer een challenge volbracht!
Peter:13 april 2026Ja, en ik ben er nog steeds blij mee (al sputteren mijn beentjes een beetje tegen 😂)