162. Een beetje actiever

26 juli 2024 - Maarn, Nederland

Om dit verhaal eerst maar even met “De vraag van vandaag” te beginnen: hoe zit het met de Turkije kilo's? Nou, bij thuiskomst hebben we weer op de weegschaal gestaan, en ja, hij kon het nog aan! 😂 De ‘gemiddelde’ gewichtstoename was slechts 0,7 kg, dus ‘gemiddeld gezien’ waren we eigenlijk best wel tevreden. Die ene uitschieter daarentegen was iets minder blij (oftewel: hij vond dat er weer eens wat vaker op de fiets gezeten moest gaan worden! 😁)

Wat nog wel grappig te vermelden is over al dat beschikbare eten vorige week: na een dag of vijf met friet, pannenkoeken, pizza, pasta en nog zo veel meer bij zowel het ontbijt, lunch als avondeten, kregen de jongens toch ook wel weer zin in een oer Hollands broodje kaas of hagelslag. 😊 En dat hebben we dan ook maar meegenomen naar onze tweede vakantieplek, de Utrechtse Heuvelrug:
162. Utrechtse Heuvelrug

Het is erg leuk om dit jaar op twee ontzettend verschillende plekken de zomer door te brengen. Het voelt ook echt alsof we mega lang op vakantie zijn. En deze keer trouwens ook nog met een andere gezinssamenstelling, want Caroline zit nu 'opgescheept' met alleen maar mannen/jongens. 😅162. Ijs en milkshakes
En zoals je op de foto ziet mag ook deze vakantie een ijsje natuurlijk niet ontbreken!

Ter compensatie zijn we wel maar geswitched van ‘Een beetje actiever’ naar ‘Nog een beetje meer actiever’:

We zijn begonnen met een hoogtestage, oftewel acrobatische toeren uithalen op 23 meter hoogte bovenin de boomtoppen
162. Klimbos

Bijna dagelijks is het zwembad bezocht
162. Zwemmen

Net als het wandelen trouwens, met vandaag een mooie lange wandeltocht met als hoog(s)tepunt: de Pyramide van Austerlitz
162. Boswandeling    162. Pyramide van Austerlitz

En ook mijn hersenen zijn zich goed aan het inspannen😉
162. Denksport

En is er nu dan ook daadwerkelijk al meer op de fiets gezeten?
Wees niet bevreesd: de fiets komt deze vakantie ook zeker nog aan bod! 💪

1. Marcel:
    27 juli 2024
    Heerlijk zo 2 verschillende vakanties inderdaad. De nog geen kilo valt zeker mee 💪
    Geniet nog van de mooie omgeving en succes op de fiets. En anders thuis weer gaan fietsen!🫶👍
  2. Peter:
    27 juli 2024
    Ha, ha, bij mij was het iets meer dan een kilo. 😂 De rest van het gezin had het beter gedaan. 😅
  3. Tante Hanne:
    1 augustus 2024
    Dat ziet er gezellig uit, mooi park zo te zien! groetjes
  4. Peter:
    1 augustus 2024
    Ja, ik denk dat we hier ooit nog wel een keertje terug gaan komen. 😄