169. Hygge
16 september 2024 - Geldrop, Nederland
Om maar gelijk met de titel te beginnen: Hygge (spreek uit als 'Heu-ga' en niet zoals de meeste Nederlanders denken: 'Hie-guh' 😁) staat voor 'Op een rustig tempo genieten van de kleine dingen in het hier en nu'.
En dat hebben we de afgelopen dagen meer dan gedaan!
Wat is Kopenhagen een prachtige en diverse stad! Mooie gebouwen, bruggen, kades en parken. Oud en modern. Veel groen en schoon. Maar ook aardige mensen, vriendelijk en relaxed. Denen behoren tot de gelukkigste mensen op de wereld en dat ademt deze stad ook uit. Het voelde fijn, vertrouwd en veilig om in deze stad rond te lopen. Niet gehaast, maar rustig.
Ik ga nu niet een compleet reisverslag schrijven, maar laat de foto’s voor zich spreken:
En als je het hebt over genieten van kleine dingen: 😊
Afgelopen zaterdag was het onze trouwdag en het was geweldig om het in Kopenhagen te mogen vieren. 17 jaar getrouwd en bijna 23 jaar bij elkaar. Geen 'speciale' getallen, maar dat maakt helemaal niks uit. In al die jaren hebben we mooie en droevige momenten gedeeld en zijn beide ten positieve veranderd!
Alle dagen tezamen hebben we rond de 35 kilometer gelopen en hebben we ons daarnaast ook gemengd tussen de fietsende Denen en andere toeristen: wat een genot om hier te fietsen: brede fietspaden, geen toeterende autobestuurders, respect voor elkaar. Fietsers zijn hier de baas! 💪
En dan nog het ijs waar ik het twee weken geleden over had. Nou, dat was echt genieten geblazen: drie bollen ijs, softijs, jam en guf (marshmallow / opgeklopt eiwit). Oftewel: alles erop en eraan!
En gistermiddag sloten we het geweldige weekend af met nog een ijsje…
Mijn tweede doel heb ik deze keer meer dan dubbel en dwars gehaald! 😂
We hebben echt een heerlijke tijd samen gehad. De extra dag voelde als een cadeautje, dus hier moeten we de vliegtuigmaatschappij eigenlijk voor bedanken. Kopenhagen is sinds dit weekend ons meest favoriete stad geworden! We gaan hier zeker nog wel een keertje terugkomen.
En nu proberen om de Hygge-levensstijl die we ervaren hebben ook hier in Nederland vast te houden en te omarmen…

Excuses wat te laat: Alsnog gefeliciteerd jullie huwelijksdag🥳🫣
Dank voor de felicitaties! Volgend jaar weer een kans 😉