156. Wat is daarop uw antwoord?
10 mei 2024 - Geldrop, Nederland
Tsja, deze vraag werd ons al weer een flink aantal jaren geleden gesteld. 😊
Het (positieve!) antwoord hebben we toen gegeven in het Kasteel in Geldrop:

Waar we met onze ‘trouwauto’ naar toe waren ge…..fietst! 😂
En waar onze trouwringen op een prachtige manier naar ons toe werden gebracht. 😍
Bij het zien van al die bruiloft foto’s kwamen alle momenten van deze mooie dag in ons leven weer naar boven.
Maar waarom eigenlijk deze terugblik?
Nou, eind vorig jaar kregen we een folder van Kasteel Geldrop. Hierin werd gesproken over de restauratie van onder andere het landgoed. Oude bomen en struiken zouden verwijderd worden, wandelpaden verbeterd en bestaande bruggen vernieuwd. Maar door het verwijderen van al dat oude groen zou er ook weer ruimte komen voor nieuwe bomen. Met een subsidie van de provincie kon een begin gemaakt worden, maar dit was niet voldoende om alles te realiseren. En op de volgende pagina in de folder kwamen de verschillende manieren aan bod waarop je het kasteel kon steunen, waaronder het sponsoren van een boom.
En wat was daarop ons antwoord? Inderdaad…. “Ja!”
Door de vele regen de afgelopen maanden was de kasteeltuin in een grote modderpoel veranderd, waardoor het planten van de bomen vertraging had opgelopen. Maar vandaag was het dan zover: ons ceremoniële boom-moment! 😉
En aangezien we sinds onze verhuizing op loopafstand van het kasteel wonen, gingen we deze keer te voet en dus niet met de bakfiets. 😂
We werden enthousiast onthaald door de kasteelbeheerder, waarna we naar onze boom liepen. Het is nu nog een klein boompje natuurlijk, maar de komende jaren zal hij flink gaan groeien.
Onder het genot van een bakje thee kregen we in het kasteel het certificaat van de geplante boom overhandigd. Op het aanvraagformulier kon je destijds kiezen welke boomsoort je gepland wilde hebben. En bij het zien van het rijtje bomen was het voor Caroline al gelijk duidelijk welke aan te kruisen: een eik, een beuk, een els, ….
“Een els voor ELS - Evy, Lars & Stan” 😊
En ja, als je daar dan toch bent, dan wilden we ook graag de ruimte waar we getrouwd zijn aan onze kinderen laten zien:
Even terug in de tijd, maar nu dus met 5 gezinsleden in plaats van 3. Even voelen hoe de stoelen ook alweer zitten en mooie herinneringen ophalen
En als we ’s avonds een rondje gaan wandelen dan kunnen we efkes langs ‘de 2e boom na het bruggetje’, terwijl we tegelijkertijd genieten van een ijsje!😉
Marcel:10 mei 2024Wat een super verhaal. Mooie herinneringen en nieuwe maken. Gaaf hoor, zo'n boom!
Peter:10 mei 2024Zekers! Elke avond de vraag: zullen we een rondje 'boom met ijs' doen? 😁
Cindy:11 mei 2024Wat leuk!
Peter:11 mei 2024En de komende 80 tot 100 jaar kunnen we (🤔😂) hem zien groeien en bloeien.
Cindy:11 mei 2024Nou idd 😉 Dat worden veel ijsjes 🤣
Peter:11 mei 2024Mij hoor je niet klagen! 😁😁