231. Saampjes

11 oktober 2025 - Boxmeer, Nederland

Na het ontbijt mocht ik gelijk met een intensieve ochtend gymnastiek beginnen: het eerste uur fietste ik door de bossen met alleen maar heuvel op en heuvel af. πŸ˜… Mijn benen vonden dat toch niet heel erg leuk, maar het uitzicht maakte het enigszins weer goed:Β
231. Nijverdal 1Β Β 231. Nijverdal 2Β Β 231. Holten

Vervolgens via Laren over het Twente kanaal totdat ik bij het mooie kasteel Vorden aankwam:
231. LarenΒ Β 231. Twente kanaalΒ Β 231. Kasteel Vorden

De kaartenset bestaat uit twee delen: Noord en Zuid. En het was voor mij dan ook een memorabel moment dat ik het eindpunt van het Noord gedeelte bereikte en kon overstappen op het andere deel: ik was over de helft! πŸ’ͺ
231. Van Noord naar Zuid

In de tussentijd was ik heen en weer aan het appen met Marcel (nee, niet tijdens het fietsen, alleen tijdens de rust pauzes! πŸ˜‰), want hij kwam mij vandaag vergezellen. En het was afhankelijk van hoe laat hij de trein zou kunnen pakken, hoe de overstappen zouden verlopen en hoe ver ik al onderweg zou zijn waar we elkaar zouden treffen.

Uiteindelijk is hij bij Doetinchem uit de trein gestapt en is richting Zelhem gefietst. En op het moment dat we elkaar zagen had ik er al 76 kilometer opzitten. 😁231. Saampjes

We hebben daarna iets meer dan anderhalf uur gefietst, waarna we op het gemakje van deze heerlijke hamburger hebben genoten:
231. Snelle hamburger
Nou ja, dat was het idee.... het was vijf over twee en we kwamen erachter dat het bootje bij Millingen aan de Rijn om 3 uur ging en dan pas weer om 5 uur, vanwege het laagseizoen. En ja, als je dan nog eerst 19 km moet fietsen op niet geheel vlakke weg (en al 100 km in de benen hebt zitten!), ja, dan was het dus effe flink aanpoten.

De hamburger hebben we in 4 minuten weggewerkt, drinken opgedronken, betaald, tussendoor ook nog even in Duitsland geweest
231. Duitsland

maar we hebben het gehaald! πŸ’ͺ
231. Veerdienst Millingen aan de Rijn 1231. Veerdienst Millingen aan de Rijn 2

Na de oversteek hebben we op het gemakje genoten van heerlijke warme chocolademelk. πŸ˜„

Tegelijkertijd hebben we naar een nieuwe slaapplek gezocht en deze vonden we in Boxmeer. Nog 40 kilometer, da's voor vandaag nog wel te doen dachten we.Β

Maar oeps, we hadden ons op dat moment even niet goed gerealiseerd dat we ook nog door Berg en Dal moesten... πŸ™ˆ

Toen we bij de accommodatie aankwamen hadden we door meerdere provincies gefietst:Β
231. Gelderland - LimburgΒ Β 231. Brabant

En stond er naast 162 kilometer ook nog 480 hoogtemeters op de teller!

231. Overnachtingsplek 3

Aantal kaarten: 6
Nog te gaan: 7
Β

1. Marcel:
    11 oktober 2025
    Bedankt voor de gezelligheid op de fiets. Je bent echt een topper!
    Zet hem nog even op en dan ben je er πŸ’ͺ🏻πŸ₯³
  2. Peter:
    11 oktober 2025
    Thanks!! Ik vond het ook beregezellig!! πŸ’ͺπŸ˜ƒ
  3. Cindy:
    11 oktober 2025
    Mooie plaatjes en overnachtings plek. Pff in 4 minuten een hamburger wegwerken πŸ™ˆ
  4. Peter:
    11 oktober 2025
    Ja, dat was een beetje (te) snel πŸ˜