217. Benkske

19 augustus 2025 - Nuenen, Nederland

Ongeveer 1 keer per maand stap ik op een doordeweekse avond met vriend Ronald op de fiets. Doel is niet om zo mogelijk kilometers te fietsen of om zo snel mogelijk weer terug te thuis te zijn. Nee, we fietsen op een normaal tempo naar één van de omliggende dorpen om daar een terrasje te pakken.
En waar we het dan een hele avond over hebben? Nou, dat is een mooie combinatie van slap ouwehoeren en serieuze gesprekken. 😁

En zo geschiedde het ook gisteravond. Nuenen was deze keer onze eindbestemming. Na een aantal (alcoholvrije! 😉) drankjes zei Ronald dat ik als cadeau voor mijn aanstaande verjaardag een lekkere ijsco bij de plaatselijke ijssalon mocht gaan uitkiezen. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Met een tevreden gevoel liepen we de zaak uit:
217. Ijsco
(ja, klopt: de linkse was die van mij! 🙈 Maar even ‘ter compensatie’: in het bakje rechts zaten ook drie bollen ijs!)

Toen we in de buurt van een ‘benkske’ in het ernaast gelegen parkje kwamen, zagen we dat het middengedeelte ontbrak:
217. Benkske

Op het eerste gezicht zag dat er wel een beetje gek uit, maar toen we lazen wat er op de onderkant geschreven stond, werd het ons al gelijk duidelijk:
217. Rollator

Kijk, ik weet dat ik niet meer de jongste ben, maar zó oud ben ik nou ook nóg niet!! 😂

Oh ja, trouwens: sorry, jullie moeten ‘Effe wachte nog’. Mijn nieuwe avontuur wordt echt binnenkort onthuld! 😊

1. Cindy:
    19 augustus 2025
    Mooi dorp hè, lekker ijs en mooi benkske 🥰
    Je was bij mij om de hoek.
    Hahaha, ik moest lachen om te tekst onder de foto...of je mn gedachte las 🤣
  2. Peter:
    20 augustus 2025
    Ja, het is daar altijd gezellig 'vertoeven'. Of je nou jong, oud of ouder bent! 😁
  3. Jan-Willem:
    19 augustus 2025
    De vraag is nu hoe je over x jaar in nuenen kan komen met je Rollator om het bankje goed te gebruiken 🤔🧓
  4. Peter:
    20 augustus 2025
    Wellicht hebben ze tegen die tijd wel e-rollators. Sjoef ik er zo naar toe! 😂
  5. Marcel:
    20 augustus 2025
    Hahaha...weet je alvast waar je over een tijdje terecht kan....
  6. Peter:
    20 augustus 2025
    En laten we er maar even vanuit gaan dat 'over een tijdje' pas over heeeeel veel jaren is. 😉